Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας - 27.12.2015

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και έρχεται η Πρωτοχρονιά. Μετά τα οικογενειακά τραπέζια και τις φιλικές συγκεντρώσεις, ευκαιρία για τέχνη: θέατρο, μουσική και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας στην Αθήνα.

Η Αρλέτα στον Ιανό

H Αρλέτα, απόψε, σε μια μαγική παράσταση με αγαπημένες μπαλάντες, σπουδαία τραγούδια, από το «Romancero» έως τον «Κύκλο με την Κιμωλία» που ταυτίζονται με την ιδιαίτερη φωνή της Αρλέτας, αλλά και πολλά αγαπημένα τραγούδια της ίδιας.
Μαζί της η εξαιρετική πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει σπουδαία πιανιστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι.
Παίζουν οι μουσικοί: Ηλίας Κατελάνος κιθάρα, Κώστας Αναδιώτης πιάνο. Στον Ιανό (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217917. Ώρα: 20.30.
Εισιτ.: 12 ευρώ είσοδος, 6 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση.

«Ομήρου Οδύσσεια» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας, που τον εχθρεύεται, λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος.
Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Παρά την απογοήτευσή της, η Καλυψώ τού επιτρέπει να φύγει.
Με μια σχεδία που έχει φτιάξει με τα χέρια του, ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Ο Ποσειδώνας όμως το μαθαίνει και σηκώνει φουρτούνα...
Ομήρου Οδύσσεια
Η Οδύσσεια του Ομήρου σε μια υπέροχη παιδική παράσταση.
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Τάσος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Κουλουμπή, Πέτρος Κιοσές, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Θανάσης Τσιδίμης κ.α.
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) έως και τις 2 Ιανουαρίου. Τηλ.: 210 3463333, 210 3418550,
Ώρες: 11.30, 15.30. Εισιτ.: 10-12 ευρώ.

«Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής

Η κορυφαία στον κόσμο χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα, η απόλυτη μπαλαρίνα των Μπολσόι, ερμηνεύει το ρόλο που έχει σφραγίσει τη μεγαλειώδη καριέρα της, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις.
Δίπλα της, ως Πρίγκιπας Άλμπρεχτ, ένας άλλος σπουδαίος χορευτής των ημερών μας, ο Σεργκέι Πολούνιν -ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Govent Garden, επί χρόνια επίτιμος προσκεκλημένος σολίστ των Μπολσόι και πρώτος χορευτής των Στανισλάφσκι.
Σβετλάνα Ζαχάροβα
Μέχρι και αύριο 28 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333.
Ώρα: 20.00. Εισιτ.: 35-75 ευρώ.

«Η Αθήνα μέσα από την τέχνη» στον «Ελληνικό Κόσμο»

Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Αθήνα μέσα από την τέχνη» παρουσιάζει τα ζωγραφικά έργα των Γιάννη Αδαμάκη, Στάθη Βατανίδη, Ειρήνης Ηλιοπούλου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Ιόλης Ξιφαρά, Έλενας Παπαδημητρίου (με ήχο Αντώνη Π.), Σωτήρη Σόρογκα, Αλέκου Φασιανού, Μανόλη Χάρου και τη φωτογραφία του Κώστα Βίττη.
Συνοδεύει την εκπαιδευτική έκθεση του «Ελληνικού Κόσμου», «Διαδρομές στην Αθήνα». Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2016.
Τηλ.: 212 2540000. Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφίες της Μάρως Κουρή στην ΑΣΚΤ

Συνεχίζεται έως τις 10 Ιανουαρίου η έκθεση φωτογραφίας της Μάρως Κουρή με τίτλο «Το ταξίδι του Πρόσφυγα από το Αιγαίο Πέλαγος ως το Βερολίνο ακολουθώντας τον Άσεμ».
Μέσα από το φωτογραφικό της φακό η διεθνώς αναγνωρισμένη φωτορεπόρτερ αποτυπώνει το ταξίδι εννέα Σύρων προσφύγων προς τη δική τους γη της επαγγελίας, το Βερολίνο.
Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - Θέατρο (Πειραιώς 256, Ταύρος). Τηλ.: 210 4801315. Ώρες: 09.00 με 23.59.
Είσοδος ελεύθερη.