Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Όταν η Επιστήμη συναντά την Τέχνη-Βασίλειος Αράπης- Δρ, στην φιλοσοφία των επιστημών και μεγάλος καλλιτέχνης - Εκεί που η ζωγραφική ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια και φτάνει στα όρια του σύμπαντος..

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ



Το ξέρω ότι η σκέψη φθείρει…. και θρυμματίζει
το χάος μιας άπραγης γαλήνης
και της λησμονιάς !
κι αυτό διότι, το βλέμμα της εσωτερίκευσης,
είναι σαν ένα δάκρυ
από αίμα και χρυσάφι
που η καρδιά εκτοξεύει μακριά
στο βάθος του χρόνου,
σαν μια γραμμή που γυρίζει, γυρίζει και γυρίζει αέναα
ψάχνοντας γι’ αυτό το μυστήριο,
την έδρα της ψυχής και της αγάπης.
Και αν αφομοιώνω αυτή την σκέψη
είναι διότι,
στο βάθος των στοιχείων που με συνθέτουν,
είμαι πλέον πεπεισμένος, ότι κάπου και κάποτε….
μες στο μακρινό μέλλον
θα με οδηγήσει στην ήρεμη επιφάνεια του νερού
μιας άπειρα απέραντης και πολυδιάστατης λίμνης.
και εκεί, θα είναι μόνον ένα μη βίαιο στοιχείο
που θα μπορέσει να μεταλλάξει την
Αναμφισβήτητη Πραγματικότητα
Τότε και Εκεί ! ……. Θα είμαι σε γαλήνη.
Β. ΑΡΑΠΗΣ
Μάιος 1994
τίτλος "ΑΠ΄ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ" 
 Κάποιος κάποτε με ρώτησε // Πως μπορώ να πετύχω στην ζωή και να γίνω ευτυχισμένος ?
Και εγώ του απάντησα.
Θα πας στον κλειδοκράτορα και θα του ζητήσεις το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ – Αλλά, έχε υπ΄όψιν ότι δεν θα σου πει ποια απ τις μύριες υπάρχουσες είναι η πόρτα που ανοίγει μ΄ αυτό το κλειδί και η οποία είναι «Η ΠΟΡΤΑ» διότι δεν την γνωρίζει !
Απ΄εκεί και πέρα, του είπα, έγκειται σ΄ εσένα να σκεφθείς πολύ και αγνά, να βρεις και να ανοίξεις την πόρτα ενόσω θα βρίσκεσαι απ΄ την μεριά της Κόλασης ! – και όταν την βρεις, τότε δεν θα μου ξανακάνεις αυτήν την αθώα ερώτηση !
ΠΟΡΙΣΜΑ
Εάν ο κλειδοκράτορας ήξερε και έλεγε σε όλους ποια είναι η Πόρτα – τότε λέω, η αντίπερα όχθη θα γινόταν Kόλαση !!!!
Τίτλος « Η ΔΩΔΕΚΤΗ ΠΥΛΗ «

ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
Απ΄την εδραίωση της Αριστοτελικής επιστημολογίας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) την οποία οι Δυτικοί βρικόλακες, απ τις αρχές της δικής μας περιόδου, μετέτρεψαν σε «Υλοκρατεία και Δεσποτιλίκι» - οι Παπάδες όλων των δογμάτων μας δουλεύουν «μεταφυσικά» έχοντας αφανίσει μεθοδικά όλα μας τα διανοητικά και μνημειακά επιτεύγματα της προ-Σωκρ
ατικής περιόδου – Τα πολιτικά πουλημένα μουλάρια (ντόπια και διεθνή), μας δουλεύουν συνεχώς με ψιλό γαζί και αερολογίες – Τέλος, οι μεγάλοι βρικόλακες προσπαθούν διαχρονικά να μας κάνουν απόσβεση μνήμης !

Ωστόσο, απ΄τα αρχαία 7 θαύματα του κόσμου, τα τέσσερα ήταν Ελληνικά, από Έλληνες αρχιτέκτονες και Γλυπτές και κατασκευασμένα στην μεγάλη Ελλάδα του πάλαι ποτέ και τα 3 άλλα, υπήρχαν, ένα στους μεσοποτάμιους (Βαβυλωνία), ένα στην Αίγυπτο και ένα στους Μαγιά.
Στις μέρες μας και επειδή όλα τα ισοπέδωσαν με φωτιά ή έπεσαν από σεισμού (?), έχουν κάνει καινούργιες αξιολογήσεις καλές ή βολεμένες και καλώς πράττουν!

Παρ΄ όλα αυτά, ένα είναι βέβαιο : Την Υπερβατική θύμηση, «μόνον» ένας μεσογειακός εγκέφαλος δίνονταν να την αιτιολογήσει – Αυτό, όχι επειδή ήμασταν εξυπνόπουλα, αλλά επειδή ήμασταν οι κατάλληλοι λαοί ”Έλληνες και κάποιοι άλλοι μεσογειακοί λαοί του πάλαι ποτέ», στους κατάλληλους χώρους και στην κατάλληλη ανθρώπινη περίοδο υπαγόμενη στο Φυσικό δίκαιο» – και είναι αναμφίβολα βέβαιο, ότι η επόμενη μέλλουσα πολιτισμική ακμή της «εικονο-τεχνολογικής» περιόδου» – όσο και εάν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν – θα αιτιολογηθεί σε αυτήν την ευλογημένη γήινη περιοχή και τούτο διότι έχουμε Θεια (Σοφά) γονίδια τα οποία πρέπει άμεσα να δραστηριοποιήσουμε! 
Vasileios Arapis στο FB


Τίτλος «Η ΣΥΝΠΑΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ» Αρχέτυπη έκδοση 










"""ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ"""





"""ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ"""






"""Η ΣΥΝΠΑΝΤΙΚΗ ΨΥΧΗ¨""""








"""ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ"""





'''''''''ΕΝΑ''''''' ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ !