Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σούλα Σταμάτη-Μία σπουδαία Αγιογράφος



Σήμερα θέλω να σας συστήσω μία πολύ σπουδαία  Αγιογράφο.
Την κ.Χρυσούλα Σταμάτη!!
Ή Χρυσούλα Σταμάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στήν Αθήνα το 1958.Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τον χώρο της Τέχνης και να  δραστηριοποιείται   σπουδάζοντας αρχικά στο Εθνικό  Ωδείο Αθηνών. 
 Αργότερα σπούδασε σχέδιο μόδας και ενδυματολογία στη σχολή Ρansik.Αλλά ή καλλιτεχνική της φύση και συγχρόνως η ανησυχία της δεν σταμάτησε και ή ασχολία της με την ζωγραφική την κάνει γνωστή ως τοποιογραφο.Ή μαθητεία δίπλα στον Αριστοτέλη Σελούνια(γλύπτη ζωγράφο) την κάνει να ψαχθεί εσωτερικά. Το ενδιαφέρον της κέντρισε ή Αγιογραφία ως μέγιστη ζωγραφική αποτύπωση των θείων. 
Ο εμπνευστής και δάσκαλος της πατέρας Συλουανός  της  δείχνει τα πρώτα βήματα.
Κατόπιν προσωπικής αναζήτησης για πιο πολύ μάθηση σε αυτόν τον τομέα φοίτησε στη σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας στην Πάτρα και αργότερα Παλαιογραφία στην ΜΙΕΤ.
Με πορεία τριάντα χρόνων διδάσκει αρχικά στα ΝΕΛΕ και κατόπιν σε ιδιωτικές Σχολές. Κάνει σεμινάρια με διάφορες τεχνοτροπίες.Τα έργα της βρίσκονται σε διάφορους ναούς σε ιδιωτικά εκκλησάκια και σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο
Έχει πάρει μέρος σε  πολλές εκθέσεις ατομικές αλλά και ομαδικές. Πρόσφατα πήρε μέρος σε ομαδική έκθεση στην Φινλανδία. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρίας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων,ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΩΝ και στην ΠΕΛΤ