Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ολυμπία Μπουχλαριώτου -Με οδηγό το συναίσθημα, δημιουργεί και πετάει σ έναν ουρανό με χρώματα, χωρίς να την αφορά που θα φτάσει και αν θα φτάσει ποτέ



Συνεχίζοντας το εικαστικό μας  οδοιπορικό ήρθε η στιγμή να σας συστήσουμε  μία πολύ χαρισματική ζωγράφο που πρέπει όλοι να γνωρίζετε.Ονομάζεται Ολυμπία Μπουχλαριώτου γεννήθηκε στη Λάρισα και μένει μόνιμα στην Αθήνα. 

Από την πρώτη στιγμή που αντικρύσαμε τα έργα της μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες  πληροφορίες για  τη δημιουργό τους.

Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα και πληροφορική. 
Εχει  πιστοποίηση στην παιδαγωγική κατάρτιση  εκπαιδευτών-στελεχών επιχειρήσεων και στην παραγωγή πιστοποιημένων αντιγράφων στον τομέα πολιτιστικού περιβάλλοντος. 


Η μεγάλη της αγάπη όμως ήταν και είναι η  τέχνη της ζωγραφικής   όπως και η ίδια μας εκμυστηρεύεται όπου και πάντα ήθελε να ακολουθήσει αλλά  οι συνθήκες και ο χρόνος δεν της το επέτρεπαν.


 Όμως τα κατάφερε έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και εμείς έχουμε τη ευκαιρία να απολαμβάνουμε την δημιουργική μαγεία των έργων της.


 Σπούδασε γραφιστική και έκανε σεμινάρια στη διαχείριση χρώματος-color management και digital painting. Σε εργαστήρι ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής και για τέσσερα χρόνια, εκπαιδεύτηκε από καταξιωμένους ζωγράφους, όπως η Αλεξάνδρα Νασιούλα που της δίδαξε την αφαίρεση, τον Κώστα Ζερβογιάννη-Χαιρέτη που την  ξενάγησε στα μυστικά της ακαδημαϊκής τέχνης και τον  Θοδωρή Χρόνη που της δίδαξε την αλήθεια για το χρώμα, το σχέδιο, την προοπτική και της έμαθε ότι η ζωγραφική δεν είναι νους, αλλά ψυχή!




  Τα έργα της είναι συνήθως ανθρωποκεντρικά. Όχι απλές προσωπογραφίες, αλλά σαν πλάσματα που κρατάνε τα κλειδιά όλου το κόσμου. Με οδηγό το συναίσθημα, δημιουργεί και πετάει σ έναν ουρανό με χρώματα, χωρίς να  την αφορά που θα φτάσει και αν θα φτάσει ποτέ 


 Έχει πάρει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, όπως στο πολιτιστικό κέντρο  Χαλκηδόνας, Γκράβας, Φλοίσβου, Αμαρουσίου, Καμίνι ,Γαλάτσι, Αιγυπτιακή Πρεσβεία στο ΕΒΕΠ και στο Athens Hilton στα πλαίσια του Μοney Show  του μεγαλύτερου Πολυσυνεδρίου στην ΝΑ Ευρώπη.