Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:EKΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ και ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ 2-3-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 (ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)




Διοργανώνεται Τριήμερο Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης με εικαστική έκθεση Ζωγραφικής, Εκπαιδευτική Διάλεξη &  Μουσικοποιητική Βραδιά με Θεατρικό Δρώμενο στον ΕλληνογαλλικόΣύνδεσμο,Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος  όροφος,Αθήνα στις 2, 3, & 4  Φεβρουαρίου 2016 


Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης Ζωγραφικής  με θέμα " Black & White - Φώς & Σκιά "
 ".........Η ένταση της δημιουργικής γραφής μέσω του μαύρου-άσπρου προκαλείται άμεσα για τη προβολή της εσωτερικής αλήθειας &ουσίας.  Με την επέμβαση της δυναμικής του φωτός & της σκιάς, του μαύρου στην αντιπαράθεση του με το άσπρο μέσω της συμβολικής προέκτασης εκφράζει μια σοβαρότητα και κυρίαρχο στόχο έχει  το απόλυτο των φωτεινών και σκοτεινών καταστάσεων της ζωής. Η σύλληψη τη ιδέας με καταγραφή των αντιθέσεων & των αποχρώσεων αυτής, είναι το έναυσμα για την αναζήτηση του μυστηρίου και της μαγείας του βάθους της ψυχής και κάτα προέκταση της μύησης στη φιλοσοφία της ζωής........." 


Στο πιάνο με σύγχρονο ρεπερτόριο ο Μουσικός Αναστάσης Γεωργιάδης

Ακολουθεί δεξίωση

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. 

Εκπαιδευτική διάλεξη του Εικαστικού & Διευθυντή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, Borgias College of  Fine Art, Culture & Design κ. Ιωάννη Βοργία. με θέμα " Μαύρο & Ασπρο - Φώς & Σκιά "
Θα  ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. 

Μουσικοποιητική βραδιά με Θεατρικό Δρώμενο
Συμμετέχει ο γνωστός Λογοτέχνης Δημήτρης  Βαρβαρήγος & η ποιήτρια Νιόβη Ιωάννου με μελοποίηση ποιημάτων τους στο πιάνο. Το θεατρικό δρώμενο πλαισιώνει τη μουσικοποιητική βραδιά με τη συμμετοχή των ηθοποιών Παναγιώτη Μερέκου & Ντομένικας Ρέππου.  
Το 3ήμερο Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης τελεί υπό τη αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου & του Μουσείου Βορρέ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Λήξη της εικαστικής έκθεσης ζωγραφικής

Χορηγοί επικοινωνίας  
Το Μουσείο Βορρέ, το CityiNews1, Ωδή στη Τέχνη,Εφήμερ-Είδηση, LamoreRadio, Mynima-Hellas, Αφιερώματα, The Greek Academy of Fine Arts, New Deal, Greek Orbis   

Συντονισμος 3ημέρου Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης   Argy Pappas Tsiota  Eικαστικος-Εκπαιδευτικός