Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο Mark Hadjipateras με το «Universal Ηabitat» στην γκαλερί Αντωνοπούλου -Έως τις 27 Φεβρουαρίου

Ο Mark Hadjipateras με το «Universal Ηabitat» στην γκαλερί Αντωνοπούλου
«Το νέο περιβάλλον του Μαρκ Χατζηπατέρα Universal Habitat αποτελεί το απαύγασμα της εργασίας ετών και μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη φανταστική πολιτεία του. Συνδυάζει στοιχεία της δουλειάς του από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως σήμερα. Εισάγει νέους συμβολισμούς και δένει την έρευνα του καλλιτέχνη σε ένα ενιαίο αρμονικό όλον. 
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι γνώριμοι κάτοικοι του ιδιόρρυθμου βασιλείου της φαντασίας του που είχαμε γνωρίσει στο Geneology (2012). Υβριδικές αρχέτυπες μορφές, ξεπηδούν από σελίδες παιδικών βιβλίων  και καρτούν, έργα επιστημονικής φαντασίας, έπη, μύθους, τη συλλογική μνήμη και το υποσυνείδητο. Η εγκατάσταση αναπτύσσεται στο δάπεδο μετατρέποντας τον θεατή σε ιπτάμενο παρατηρητή που τον ρουφά ξαφνικά η μηχανή του χρόνου για να τον ταξιδέψει σε αρχέγονα και διαστημικά τοπία.»
 
Στους τοίχους, ζωγραφικά ασπρόμαυρα έργα (FWF’s) στα οποία διακρίνουμε βιομορφικά και γεωμετρικά στοιχεία, παραπέμπουν σε οργανισμούς αλλά και στην αρχιτεκτονική και μηχανολογία αρχαίων και μελλοντικών πολιτισμών.


Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, 19:30 - 22:00
Διάρκεια Έκθεσης  : 16.01.2016 – 27.02.2016
Ώρες Λειτουργίας   : Τετ-Παρ 2-8 και Σαβ. 12-4