Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της 1ης ομαδικής εικαστικής έκθεσης στο Δήμο Μεγάρων




Με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησε  η πρώτη  Ετήσια  Ομαδική  Εικαστική  Έκθεση  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις» στο Δήμο Μεγάρων η οποία και ολοκληρώθηκε στις 21 του ίδιου μήνα




Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με πολύ μεγάλη επιτυχία







Την επιμέλεια της έκθεσης είχε  η κ. Αναστασία Αντωνίου, «Τέχνη και Φαντασία» και η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων.



Η εικαστική έκθεση  περιελάμβανε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας και άλλες δημιουργίες σε τρεις διαστάσεις σε ένα πολύμορφο θέαμα πολλαπλών διαστάσεων και ιδεών.






Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση στην οποία παρουσιάστηκαν εντυπωσιακές δημιουργίες γνωστών εικαστικών δημιουργών της περιοχής των Μεγάρων   οι οποίοι έχουν σημαντική προσφορά και διακρίσεις στον χώρο τους.




Αγιασμός τελέστηκε κατά την έναρξη της  πρώτης  Ετήσιας  Ομαδικής  Εικαστικής  Έκθεσης  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις»  από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων -Σαλαμίνος Κωνσταντίνο παρουσία επισήμων και πλήθος παρευρισκομένων.


Στη συνέχεια η κ.Αντωνίου Αναστασία προλόγισε την έναρξη της 1ης  Ετήσιας  Ομαδικής  Εικαστικής  Έκθεσης  δίνοντας το λόγο στο Δήμαρχο Μεγάρων Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και επίσημους προσκεκλημένους  κάνοντας ειδική μνεία για την τέχνη και για την Αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Αντωνίου Αναστασία για την άψογη οργάνωση καθώς και για όλη τη δράση και πρωτοβουλία .Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Ηλίας Μουσταΐρας ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη την Αντιπρόεδρο για την πρωτοβουλία όπως και τόνισε οτι η Δημοτικη κοινότητα Μεγαρέων έχει καταφέρει πολλές δράσεις στο πολιτιστικό τομέα.


Η διοργανώτρια της εκδήλωσης κ.Αναστασία Αντωνίου  με τον Δήμαρχο Μεγάρων Γρηγόρη Σταμούλη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Μεγάρων   Γρηγόρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Ηλίας Μουσταΐρας ,ο Αντιδήμαρχος Φωτίου Σταύρος, η Αντιδήμαρχος Βανέσσα Μαυροειδή,ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλακτός Κωνσταντίνος και οι τοπικοί σύμβουλοι Χαλοφτής Παναγιώτης και Αιγινίτης Σπύρος. Καθώς και φίλοι εικαστικοί από την Αθήνα.
Την έναρξη των εγκαινίων έντυσε μουσικά στο πιάνο  η Σοφία Κιοσκέρογλου,ενώ χορηγοί  catering της βραδιάς για την δεξίωση που ακολούθησε ήταν  οι Γιάννης Μουρτζούκος " La Mirage Catering,o κ.Αντωνίου πρόσφερε τα κρασιά από το κτήμα "Εύχαρις"και τα εδέσματα από τη Νότα και τον φούρνο "Μάριος".
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το 
Συμμετείχαν οι εικαστικοί δημιουργοί 
Λαμπρινή Σωτηράκη, Αλέκα Μιχαήλ, Αναστασία Αντωνίου, Βασιλική Ντούζα, Εύη Κυρώζη, Δήμητρα Μουλντή, Δήμητρα Παπαπαύλου, Σπύρος Κοκοτσέλος, Παναγιώτης Μπόρας, Χρυσούλα Σταμάτη Αντώνης Σκαρλάτος, Βιβή Καρά, Ζωή Σιδέρη-Παπαλευθέρη, Ιωάννης Καμπέρης.

Η   Αγιογράφος Χρυσούλα Σταμάτη μπροστά από τα έργα της 

Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ο διακεκριμένος γνωστός εικαστικός και Δρ.Φιλοσοφίας Βασίλειος  Αράπης.