Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Αθηνάς Καραπιπέρη-Νικοθόδη στο Δημαρχείο Αργυρούπολης (Κύπρου 68)Εγκαινιάζεται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στις 19.00  η ατομική έκθεση της Αθηνάς Καραπιπέρη- Νικοθόδη στο φουαγιέ του πολιτιστικού κέντρου Μίκης Θεοδωράκης (Δημαρχείο Αργυρούπολης),Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη.Η έκθεση διοργανώνεται απο τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και την Ενωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Διώνη.

Ο ιστορικός  και κριτικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση επισημαίνει για την εικαστική εργασία της δημιουργού:
'' H υφή σύνθεσης και έμπνευσης που προσδίδει  στη μορφική ανάπλαση  των πινάκων της η Αθηνά Καραπιπέρη -Νικοθόδη στηρίζεται σε  ιδεογράμματα ενορατικής χροιάς που τονίζουν  ανιχνευτικά το παιχνίδισμα της σκιάς και της φωτεινής διαστασης.
Με πηγαίο ύφος αρκετά ευδιάκριτα φανερώνει στη ζωγραφική της  τα στοιχεία  μιας τρυφερής αισθαντικότητας ,μιας ταυτότητας που αγγίζουν περισπούδαστα την ουσία την προοπτική και την αντίληψη της περιβαλοντολογικής διευθέτησης .


Μέσα από δεδομένα εκφραστικής ενέργειας  και σημειολογίας αναπαράγει τις επιμέρους σύνθεσεις ανοίγοντας  διόδους στη δημιουργική συναρμολόγηση .
Η ζωτικότητα των θεμάτων  της επιδρά  σαν ιδέα και διαλεκτική σχέση στις παρούσες συλλήψεις καθώς  εναλλάσσει την αντιδιαστολή του πεπερασμένου που συχνά μεταλλάσεται  ευρηματικά και  διαδραστικά σε ενεικτικά εκλεπτυσμένες σκηνές.
Μετουσιώνει  και εδυναμώνει  αναλλοίωτα σχηματοποιήσεις και εγχαράραγματα που εισάγουν  στην υπόσταση των  έργων το απαιτούμενο φαντασιακό βάρος.


Η εικαστική αλήθεια της δημιουργού στη παρούσα έκθεση  βασίζεται  σε μια μεταμοντέρνα τεχνική  που ενορχηστρωμένα εκθέτει  με λεπτομέρεια μορφικές αποκλίσεις και πρωτότυπους οραματισμούς.
Με εκτενή διαφοροποίηση εμπλέκει  μια  ποικιλία  χρήσιμων υλικών με κυρίαρχα εννοιακά  πρότυπα ενώ  παράλληλα περιγράφει με  συνειρμική  αβρότητα ιδιοσημάνσεις  της φύσης,της ζωής ,του υγρού στοιχείου  που ιχνηλατούν μια ευδιάκριτη περιδιάβαση που εμφατικά ενέχει  τη παρέμβαση των θέσεων .


Προσκαλεί το κοινό σε ένα συμπόσιο μέθεξης προτείνοντας μια ενδότερη ανάλυση και μια ενδοσκοπική μελέτη του εσώτερου ψυχισμού .
Το μεγαλείο της δυναμικότητας στην απόδοση αυτών των αποτυπώσεων   ενσαρκώνεται  δικαιώνοντας  με  διακριτικότητα  την απαλότητα στη φορμαρισμένη ανάπλαση.

Αναπαράγει  επεισοδιακά  την εξπρεσιονιστική δεξιοτεχνία που διαθέτει χωρίς επανάληψη  γραφής με κινητικότητα και παλμικότητα.
Εναλλάσσει με αφετηρίες δυναμικότητας την αντιδιαστολή του πεπερασμένου με την αναγκαιότητα της χρωματολογικής συγκρότησης των ερεθισμάτων της.''


 

Για κάθε πληροφορία για την έκθεση επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6942242808(Αθηνά Καραπιπέρη) και 6982210715(Ευγενία Χορηγά).
Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 2 Μαρτίου 2016.