Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Άριες και οπερέτες από τους καλύτερους

 Άριες και οπερέτες από τους καλύτερουςΤην Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00, το Πεδίον του Άρεως θα πλημμυρίσει με ανάλαφρες μελωδίες από ελληνικές και βιεννέζικες οπερέτες, στην μεγάλη εορταστική συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Είσοδος ελεύθερη. 
H πρόσβαση στον χώρο της συναυλίας θα πραγματοποιείται από τη διασταύρωση Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Οδού Μαυρομματαίων. 
Σας περιμένουμε!


Οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχουν ετοιμάσει μια ιδιαίτερη γιορτή στους Αθηναίους που θα βρεθούν στις 30 Δεκεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως

Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο θα πουν τα κάλαντα -και όχι μόνο- οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 30 Δεκεμβρίου. Προπαραμονή του νέου έτους οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν συναυλία με ελεύθερη είσοδο στην οποία θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από διάσημες ελληνικές και βιεννέζικες οπερέτες με τη συνοδεία μικρού μουσικού συνόλου.

Η ξεχωριστή βραδιά θα λάβει χώρα, ό
πως και πέρυσι, στο Πεδίον του Άρεως, σε μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Περιφέρειας Αττικής. Σπιρτόζικες άριες και ανάλαφρα ντουέτα από οπερέτες των Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Γ. Στράους και Λέχαρ, αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα, θα πλημμυρίσουν τον χώρο του πιο ιστορικού άλσους της πόλης των Αθηνών, δίνοντας μέσα στην καρδιά των γιορτών μια λυρική νότα χαράς. Με εορταστική διάθεση, οι αθηναϊκοί ήρωες της ελληνικής οπερέτας θα συναντήσουν τις εμβληματικές μορφές της βιεννέζικης οπερέτας, σε μια συναυλία με γοητευτικές μελωδίες και ιστορίες έρωτα και νοσταλγίας.

Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι του Χρύσανθου Αλισάφη. Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ: Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος), Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Σταμάτης Μπερής (τενόρος) και Νίκος Στεφάνου (τενόρος). Συμμετέχει μικρό μουσικό σύνολο.